Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، رحیم آزادی، سه‌شنبه ۲۷ خرداد در جلسه اضطراری مدیریت بحران شهرستان لارستان اظهار کرد: همچنین در این مدت و از سال ۹۸  تا چند ماه سال جاری  ۳۸ بار هشدار و اخطاریه و آماده‌باش به تمام نیروها و اعضای عضو ستاد مدیریت بحران استان فارس اعلام‌شده است.

وی گفت: سه مورد از این حوادث طبیعی شامل سیل، زلزله و آتش‌سوزی باید از قبل هماهنگی‌ها، برنامه‌ریزی و توان آمادگی نیروها برای چگونگی مواجهه و مقابله با آن‌ها وجود داشته باشد، بر اساس ماده ۱۴ مدیریت بحران کشور هنگام برو حوادث و بلایای طبیعی این سه حادثه تمام نهادهای اجرایی و خدماتی در بخش‌های مختلف موظف به همکاری با تمام توان نیروی انسانی و امکانات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزادی اضافه کرد: برای مقابله با زلزله نیز ستاد مدیریت بحران استان دانش آموزان بیش از هشت هزار مدرسه را آموزش داد و در ۳۱۰ مدرسه نیز مانور آمادگی و کارگاه‌های آموزشی خاص زلزله برگزار کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس همچنین گفت: یکی از حوادث پیش‌بینی‌نشده در کنار ویروس مرگبار کرونا، سیل، زلزله و آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، هجوم ملخ‌ها به مزارع استان بود که تاکنون در زمینه مقابله با این بحران بیش از ۳۱ هزار هکتار از سطح مزارع و منابع طبیعی استان عملیات مقابله‌ای و پاکسازی انجام شده است.

وی بیان داشت: همچنین ۵۱۰ هزار هکتار از سطح مزارع و مراتع استان نیز در این زمینه ردیابی شده است.

آزادی درباره زلزله‌های اخیر در مناطق جنوبی استان فارس نیز گفت: مهم‌ترین اقدام و راهبرد مهم در این زمینه علاوه بر آمادگی و مدیریت بحران در اولین لحظه وقوع، ارتقای سطح آگاهی و فرهنگ‌سازی عمومی، توانمندسازی نیروها در کنار افزایش میزان تجهیزات امدادی و همچنین آموزش نیروهای متخصص است که جمعیت هلال‌احمر کشور و استان فارس در این زمینه اقدام‌های قابل‌تحسین انجام داده‌اند.

بهره‌گیری و توانمندسازی جوامع محلی برای  کمک به بحران‌ها

معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه لارستان نیز در این نشست گفت: بهره‌گیری از ظرفیت بالای جوامع محلی به‌ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد، توانمندسازی و آگاهی بخشی آن‌ها در کنار برنامه‌ریزی و اعلام آمادگی کامل نهادهای حاکمیتی، اجرایی و خدمات رسان یک راهبرد اساسی در زمینه مقابله با بحران‌ها و حوادث و بلایای طبیعی خواهد بود.

جلیل حسنی، همچنین از بخشداران و دهیاران شهرستان لارستان نیز خواست با آمادگی کامل و سازماندهی‌شده در مواقع بروز بحران‌ها و به‌ویژه هنگام وقوع زلزله یا آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در خط مقدم همراهی و کمک قرار گیرند.

وی بیان داشت: البته نباید از ظرفیت بالای رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی برای آگاهی بخشی و ایجاد حساسیت‌های منطقی در مواقع بروز بحران غافل شویم.

حسنی خواستار توجه بیش‌ازپیش نهادهای حاکمیتی و مسئولان و مدیران اجرایی در سطح استان فارس برای کمک به اداره‌ها و نمایندگی‌های شهرستانی در موقع بروز بحران‌ها شد.

خسارت ۲۵ میلیارد ریال زلزله به واحدهای مسکونی در لارستان

معاون عمرانی فرماندار ویژه لارستان نیز اعلام کرد: بر اساس برآوردهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی رقمی افزون بر ۲۵ میلیارد ریال زیان به واحدهای مسکونی در مناطق  زلزله‌زده این شهرستان وارد شد.

احمد دلاور اضافه کرد: حدود ۱۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت شدند که بر اساس ارزیابی‌های انجام شده ۱۵ مورد از این واحدها غیرقابل سکونت هستند.

وی بیان داشت: یکی از مشکلات اساسی میزان کم تسهیلات مقاوم‌سازی منازل مسکونی است که برای روستاها ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۰۰ میلیون ریال نیز کمک بلاعوض پیش‌بینی‌شده که به‌هیچ‌وجه جوابگوی تامین مسکن مناسب با توجه به گرانی مصالح ساختمانی و تورم نیست.

دلاور گفت: از بیستم خرداد تا سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۹۹ تاکنون بیش از ۵۰ زلزله بالای ۵ ریشتر تا سه ریشتری مناطق جنوبی استان فارس به‌ویژه بخش بیرم و صحرای  باغ شهرستان لارستان را لرزانده است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر فارس نیز گفت: این نهاد امدادی تاکنون با تمام ظرفیت و توان فنی، حرفه‌ای و نیروهای متخصص و تجهیزات و امکانات در مواقع بروز حوادث اعم از سیل و زلزله و آتش‌سوزی و هر حادثه دیگر در استان درصحنه حضور یافته است.

حسین درویشی اظهار کرد: هلال‌احمر ویژه شهرستان لارستان نیز یکی از پویاترین و تخصصی‌ترین نمایندگی‌ها در سطح استان فارس است که علاوه بر بخش‌هایی زیادی از جنوب استان، حوزه شمال استان هرمزگان را نیز پوشش امدادی در مواقع بروز حوادث می‌دهد.

 وی اضافه کرد: جمعیت هلال‌احمر فارس نیز برای ایجاد و تاسیس خانه‌های هلال در هر یک از بخش‌ها و مناطقی که فرمانداری لارستان تشخیص دهد ازجمله منطقه بیرم آمادگی دارد و مجوزهای لازم را در این زمینه صادر خواهد کرد.

درویشی ادامه داد: البته هلال‌احمر در زمینه تامین نیروی انسانی به شکل رسمی و استخدامی در این خانه‌های هلال مجوز لازم را ندارد اما برای تامین تجهیزات و امکانات امدادی در صورت تامین مکان مناسب از سوی نهادها و مسئولان اجرایی شهرستانی و محلی آمادگی کامل دارد.

یکی از اهداف مهم استقرار و راه‌اندازی خانه هلال در بخش‌ها و حتی روستاهای مختلف ارتقای سطح آموزش، مهارت آفرینی، آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی مردم در قبال حوادث و بلایای طبیعی و چگونگی مواجهه با این حوادث است.

شهرستان لارستان در سال ۱۳۸۸ با تصویب هیات دولت به فرمانداری ویژه ارتقا یافت. این شهرستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

کد خبر 522495 برچسب‌ها زلزله استان‌ فارس مدیریت بحران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله استان فارس مدیریت بحران شهرستان لارستان مواقع بروز مدیریت بحران استان فارس هلال احمر آتش سوزی بحران ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۴۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است

به گزارش خبرنگار مهر محمدطیب صحرایی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: وقتی صحبت از بحران می‌شود مدیریت و کنترل به‌موقع آن مدنظر است تا عوارض احتمالی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، افزود: به دلیل شرایط اقلیمی موجود، مجموعه‌ای از حوادث ممکن شامل حوادث کوهستانی، آتش سوزی پوشش گیاهی، پدیده ریزگردها، سیل، زلزله و… این استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه برای مجموعه این حوادث باید آماده باشیم، تصریح کرد: می‌طلبد این استان در بحث اعتبارات، تجهیزات و امکانات با یک عنایت ویژه دیده شود.

صحرایی با بیان اینکه ما وارث برخی از اقدامات و پروژه‌های نیمه تمام دولت‌های قبلی هستیم که باید آنها را به سرانجام برسانیم، گفت: یکی از این موارد بحث بازسازی مناطق زلزله زده سال ۱۳۹۶ کرمانشاه است که با اعلام جشن بی‌موقع اتمام بازسازی این مناطق، از ردیف اعتباری بودجه حذف شد.

وی اضافه کرد: در حالی که هنوز هم خرابی‌های زلزله قابل مشاهده است و ده‌ها ساختمان دولتی و عام‌المنفعه تخریب شده در این مناطق باقی مانده‌اند و قابلیت استفاده ندارند.

صحرایی تاکید کرد: برخی از این ساختمان‌ها تا مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم پیش رفته، اما با اعلام جشن اتمام بازسازی هم اکنون بلاتکلیف رها شده و کمترین اتفاقی برای بازسازی آنها انجام نشده است.

وی از راه آهن کرمانشاه به‌عنوان دیگر پروژه نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی نام برد و گفت: برای ادامه این راه آهن تا شهر کرمانشاه در حال حاضر یک همت اعتبار نیاز است.

به گفته صحرایی، این پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی، بیش از پیش بر دوش کرمانشاه سنگینی می‌کند.

استاندار کرمانشاه به مسئله آبشوران پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر وجود این رودخانه خطرساز و به دغدغه مردم شهر کرمانشاه تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر آبشوران ساماندهی شود، نه تنها رفع بحران صورت گرفته بلکه مسیر این رودخانه به یکی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های تفریحی شهر کرمانشاه تبدیل می‌شود.

صحرایی گفت: بر اساس برآوردها ۲.۷ همت برای بازسازی و ایمن سازی مناطق زلزله زده و ۱.۳ همت برای ایمن سازی سایر نقاط و در مجموع چهار همت برای ایمن سازی این استان نیاز است.

کد خبر 6090256

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر